Skleničkové dezerty jsou velmi oblíbené a není divu. Každý z nás se potýká s nedostatkem času a tak, když nestihneme jíst doma, sbalíme skleničku a vezmeme si ji prostě s sebou. Pomerančový tvaroh kombinuje skleničku a ještě možnost si jej vyrobit na poslední chvíli, bez nutnosti “uležení”. Ve skleničce se bude skrývat dostatečná nálož sytících bílkovin, 1/4 doporučené denní dávky vápníku a také vitamíny, minerály a vláknina. Co v ní nebude? Nebudou tam nezdravé tuky ! Pokud chcete sytivost ještě navýšit tuky, přidejte si do tvarohu lžičku arašídového másla.
Pomerančový tvaroh
Popis
Pomeranč včetně bílé vrstvy rozmixujeme na malé kousky
a celý (včetně šťávy) jej přimícháme do tvarohu.
Ingredience
Porce 1
- Množství na porci
- Kalorie 150kcal
- Kalorie z tuku 9kcal
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 1g2%
- Celkový obsah sacharidů 19g7%
- Vláknina 3g12%
- Cukry 15g
- Bílkovina 25g50%
- Vápník 225 mg
* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.
Poznámka
Nezbavujte pomeranč bílé vrstvy (albedo) !
Je sice nahořklá, ale obsahuje nejvíce vlákniny a vitamínu C.
Dětem můžete tvaroh přisladit hnědým cukrem nebo javorovým sirupem.