Smaženice z tofu

Ideální snídaně či rychlý oběd. Za 15 minut na stole.
pinit Zobrazit galerii 1 fotografie

Tofu je výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Obsahuje všech 9 esenciálních aminokyselin, což ho činí kompletním zdrojem bílkovin, podobně jako živočišné produkty. Na rozdíl slepičích vajec však neobsahuje téměř žádné nasycené tuky, je lehce stravitelné a tělu prospěšné.

Porce: 1

Popis

Tofu rozmačkáme vidličkou, cibulku nakrájíme na drobno.

Do pánve nalijeme lžičku oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli.

Přidáme papriku a kurkumu, poté tofu, lahůdkové droždí a sůl.

Opékáme cca 5 minut.

Možno podlít troškou vody.

Ingredience

Výživové údaje

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 210kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 12g19%
Nasycené tuky 1g5%
Celkový obsah sacharidů 9g3%
Vláknina 3g12%
Cukry 3.5g
Bílkovina 15.98g32%

* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.

Poznámka

Smaženici podáváme s celozrnným chlebem nebo pečivem a čerstvou či fermentovanou zeleninou.

Klíčová slova: Smaženice z tofu, tofu, vegan, vegetarián, rychlý oběd, zdravá snídaně, bílkoviny
Receptová karta - Powered by WP Delicious

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

[instagram-feed]