Volby tisku:

Pomerančový tvaroh

Skleničkové dezerty jsou velmi oblíbené a není divu. Každý z nás se potýká s nedostatkem času a tak, když nestihneme jíst doma, sbalíme skleničku a vezmeme si ji prostě s sebou. Pomerančový tvaroh kombinuje skleničku a ještě možnost si jej vyrobit na poslední chvíli, bez nutnosti "uležení". Ve skleničce se bude skrývat dostatečná nálož sytících bílkovin, 1/4 doporučené denní dávky vápníku a také vitamíny, minerály a vláknina. Co v ní nebude? Nebudou tam nezdravé tuky ! Pokud chcete sytivost ještě navýšit tuky, přidejte si do tvarohu lžičku arašídového másla.

Způsob přípravy ,
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 5 mins Celkový čas: 5 min
Porce 1
Kalorie 150
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Dietary nízkocholesterolová, redukční
Popis

Pomeranč včetně bílé vrstvy rozmixujeme na malé kousky

a celý (včetně šťávy) jej přimícháme do tvarohu.

Ingredience
  • 200 g Tvaroh odtučnělý
  • 130 g Pomeranč (1 kus)
Výživové údaje

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 150kcal
Kalorie z tuku 9kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 1g2%
Celkový obsah sacharidů 19g7%
Vláknina 3g12%
Cukry 15g
Bílkovina 25g50%

Vápník 225 mg

* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.

Poznámka

Nezbavujte pomeranč bílé vrstvy (albedo) !

Je sice nahořklá, ale obsahuje nejvíce vlákniny a vitamínu C.

Dětem můžete tvaroh přisladit hnědým cukrem nebo javorovým sirupem.

Klíčová slova: Tvaroh, sytá svačinka, dietní recepty, dezert do skleničky, pomeranč, bílkoviny, vláknina
Přečíst online: https://jdetodolu.cz/recipe/pomerancovy-tvaroh/