Skleničkové dezerty jsou velmi oblíbené a není divu. Každý z nás se potýká s nedostatkem času a tak, když nestihneme jíst doma, sbalíme skleničku a vezmeme si ji prostě s sebou. Pomerančový tvaroh kombinuje skleničku a ještě možnost si jej vyrobit na poslední chvíli, bez nutnosti "uležení". Ve skleničce se bude skrývat dostatečná nálož sytících bílkovin, 1/4 doporučené denní dávky vápníku a také vitamíny, minerály a vláknina. Co v ní nebude? Nebudou tam nezdravé tuky ! Pokud chcete sytivost ještě navýšit tuky, přidejte si do tvarohu lžičku arašídového másla.
Pomeranč včetně bílé vrstvy rozmixujeme na malé kousky
a celý (včetně šťávy) jej přimícháme do tvarohu.
Porce 1
* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.
Nezbavujte pomeranč bílé vrstvy (albedo) !
Je sice nahořklá, ale obsahuje nejvíce vlákniny a vitamínu C.
Dětem můžete tvaroh přisladit hnědým cukrem nebo javorovým sirupem.